Počet zobrazení stránky

pátek 10. února 2012

Nejčastější chyby žen na prvním rande

Pozdní příchod
Ano, jak chlapi, tak i ženy dělají podobnou chybu. Česání vlasů nedávejte takový veliký důraz pokud víte, že nestíháte a místo hodinové konzultace výběru oblečení s kamarádkou to zkraťte na dvacet minut a outfit si zkonzultujte večer před schůzkou. O tom, že máte rande, můžete holky a svojí matku informovat při cestě v tramvaji formou sms a nemusíte se tedy zdržovat hodinovými telefonáty abyste se ujistily, že máte jejich podporu.

• Příliš vyzývavé oblečení, žádná rafinovanost
Chápu, že Paris Hilton asi nemá o chlapy nouzi, protože sem tam jí z minisukýnky vykoukne její … ehm….chlouba a z těsných minišatů sem tam vypadne prso. I když máte sexy postavu, volte střídmější kousky. Pro muže se stáváte přitažlivou do postele a aniž o tom budete vědět, jejich mozek se při schůzce bohužel posune směrem do jiných míst. A vyloží si schůzku nejspíš špatně. Minisukně ano, ale vršek bez výstřihu. Výstřih bych nedoporučovala asi moc veliký nikdy, zbytečně tam budou chlapi vejrat aniž by sami chtěli a vy pak budete akorát naštvaná, že nad vámi slintají místo toho, aby s Vámi rozebírali měnovou krizi. I když za to ty chlapi mnohdy vážně nemůžou, ale prostě je to svádí tam pořád koukat.



• Příliš silný parfém a líčení
Co si budeme povídat, ráno nás v tramvajích děsí oder z kuřáků a smíchanina čerstvě vyčištěných zubů a pachů past. Do toho všeho přijde paní s Magie Noire nebo nedej bože na sebe převrhne celý flakon Chanel nr5. To už je vážně na zvracení. S vůněmi opatrně. Silný parfém nechte prosím doma a spíš vybírejte neutrální vůně. Chlapi stejně tyhle naše těžké vůně nechápou a mnohdy jim to smrdí jako záchod nebo aviváž. A je pak líto, když Vás chlap ucítí a nebude se mu Váš parfém líbit, nebo ho svojí intenzitou bude iritovat.

• Domnění, že je ošklivá a nebude se mu líbit
Tohle známe všechny – „zrcadlo zrcadlo, pověz mi kdo je nejkrásnější“ a odpověď zní „uhni, nevidím“. Snažte se obléci tak, abyste se cítila skvěle, ale aby to nebylo v rozporu s druhým odstavcem. Muži nekoukají na naše špeky, pokud je zaujmeme jinak. Pak je jedno, zda má holka pár kilo navíc, málo vlasů nebo dvojitou bradu. Musí v ní být jiskra a tu máme přeci všechny! To by na nás pořád někdo nepískal nebo by nás nechválil. Vzpomeňte si na nějaké komplimenty a mějte je na paměti. Ten muž zkrátka bude myslet jenom na vás a je tu dneska s vámi :)

Nevyřešená minulost
Pokud jste dva dny před rande s mužem ze seznamky roztrhala bývalého přítele košili a do plyšáka od něj zapíchala všechny kuchyňské nože, nečekejte, že se zázračně zamilujete. Na rande choďte opravdu s čistou hlavou a s jasnou představou, protože tak si zničíte večer sama sobě a zničíte naději i muži, který spoléhá na to, že víte co chcete. Pokud jste po těžkém rozchodu, nechte randění až na dobu, kdy budete mít jasno, že za minulým vztahem máte tlustou čáru.

Touha po dokonalém princi
George Clooney je sice frajer, ale na vaznyvztah.cz ho nepotkáte. Ani Billa Gatese, ani charismatického Jobse (toho asi už tedy nikde, RIP). Nemějte prosím náročné představy, opravdu se sama ubíjíte a ztěžujete si život. Lepší vrabec v hrsti než holub na střeše. Neodmítejte hned chlapy, kteří splňují jen 80% Vašich požadavků. Vždyť ani oni to nemají na seznamkách lehké.

Touha nebýt sama a volit každého
Tohle se týká zoufalých názorů, že žena může být šťastná pouze s mužem. Sama je tudíž looser, nula a nikdo. Bohužel se na nezadané ženy v dnešní době pořád kouká jako na ženy s hendikepem. Není to tak. Chcete být přece moderní holka a ne nanynka z Horní dolní, kterou vydědila vesnice, protože jí je 24 let a ještě nemá dvě děti a hypotéku s manželem. A na rodinu taky nedávejte, naši rodiče vyrůstaly v jiné době a bohužel je to i pro ně leckdy těžké se přizpůsobit dnešnímu světu. Nemějte jim to za zlé, ale vysvětlete, že jste spokojené a že se těšíte, že si vyberete pořádného muže a nevezmete prvního Alfonse z Dolní Bělé, který se Vám přijde dvořit s kopretinami a pečenou husičkou od jeho maminky.
Protože by se pak mohlo stát, že Alfonsovi podlehnete a budete s ním nešťastná. Jenom pro to, aby jste nebyla sama.

Kouření
Já sama jsem si prošla peklem a vím, že cigarety zahrabávám na schůzkách hluboko do kabelky a krabičku ještě raději omotám izolačkou, aby mně nenapadlo je během rande tahat))). Holky, vím, že spousta z nás kouří, ale raději před nekuřákem nekuřte, vážně. Můžete se tímto připravit o skvělého chlapa, protože se mu třeba budete líbit, ale nemůže vystát kuřačky. Kouřením se bohužel připravujeme o kvalitní muže, to je pravda :)

Laciná gesta a pipkoidní posunky
Typický příklad je toto:

-vypusťte prosím ze slovníku jakože, jako, nééé apod.
-nehrabejte se pořád ve vlasech a nešermujte okolo sebe rukama, hlavně ne s kabelkou na zápěstí apod.

Nehrajte si na něco, co nejste
Myslíte si, že máte malé sebevědomí a cítíte se nezajímavá, proto se občas snažíte ze sebe udělat mistryni v Piškvorkách, expertku přes SEO a internetový marketing či znalkyni zoologie v Páření kajmanů. Bacha na to, pokud Vám to s tím mužem vyjde, těžko se vysvětluje, že jste přeháněla a SEO není Strašně Extravagantní Outfit a kajman že není pavouk….

Příliš velké mluvení a nepouštění chlapa ke slovu
Nic nenudí chlapa víc než Prima LOVE a holčičí hodinové kecy. Když víte, že sklouzáváte k monologům, raději se ptejte více než plánujete mluvit. Na tohle jsou chlapi hodně alergičtí, hlavně na bezduché řečio ničem, co poslouchají pouze vaše kamarádky. Pokud si chcete být jistá, že nemluvíte moc, prostě se zeptejte nějakého kamaráda, zda si s vámi hodinku nesedne na kafe a pak vám to poví, co si o Vašem slovním projevu myslí. Pokud máte dítě, PROSÍM, NEMUČTE TOHO CHUDÁKA DETAILY JAK SE ANIČKA POČŮRÁVÁ A JAK MARTÍNEK S TATÍNKEM PLAVE VE VANĚ KAŽDOU SOBOTU, KDY VÁM CHODÍ NOSIT ALIMENTY.

Řeči alá neprůstřelná feministka
Chlapi jsou svině, nejradši bych jim urvala koule a strčila je za uši do průvanu. Při této větě nasadíte výraz Irmy Greseové a podnítíte celou situaci bouchnutím do stolu.Ne, tohle přeháním. Ale monology o tom, jak Vám v životě chlapi pouze ublížili a chcete být sama (a proto jste sama) moc Vaší atraktivitě nepřidají. Nechte si stesky pro kamarádku a vůbec nemluvte o tom, že jste něco špatného prožila. Alespoň ne na první schůzce. Muži chtějí vyrovnanou a spokojenou partnerku.

Řeči alá pracovnice vykřičeného domu
Ty pí.o to je masakr, no jako wole….apod. Hlídejte si holky slovník. Vulgarity hodně mužů nesnáší. Záleží však hodně na tom, jak to holka podá. Pokud mluví tvrdě a hrubě, skoro mužským stylem, muže to odradí snad více, než kdyby mluvila jako dlaždič. Takže žádné sprosťárny ani přebraný styl chování vašich klučičích kamarádů. Jednou jste žena a muž přeci nechce chodit s mužem, to bymohl chodit na rande se svým pivním kámošem...

Vyprávění o tom, jak mám dluhy a dítě na krku
Nezmiňujte v žádném případě to, že máte někde dluhy nebo jak jste na tom finančně špatně. Hodně žen má bohužel tendence povídat o tom, jak jsou na tom špatně. Některé chlapy to naopak podnítí a chtějí být ti ochranitelé. Musíte však mít strategii jako Claudia Salajková, a hlavně na to i žaludek :D



Líčení, jak všichni její ex byli hajzlové
Stejná kapitola, jako nadávat mužům. O ex se zmiňujte jen okrajově, v žádném případě na ně neklejte.

Líčení, s kolika muži byla na rande
Byla jsem už s dvaceti muži a pořád nic – tohle je typická věta, po které chlap vezme nohy na ramena a uteče, protože buď si řekne, že jste náročná, nebo se vás lekne a bude mu šrotovat v hlavě, proč vás ti muži nechtěli.

Líčení, s kolika muži se vyspala
Absolutně bez komentáře. Ani když celkovému číslu uberete polovinu, jak to míváme ve zvyku.

Jak často se opíjí a paří s kamarádkami
Nemusí vědět, že každý týden pořádáte s kamarádkami opilecké orgie a nálety na různé bary. Chlapy nemají rádi pařmenky, evokuje jim to přelétavou povahu a nestálost. Když se vás bude ptát, jestli se bavíte, odpovězte že ano, avšak nezacházejte do podrobností a nevyprávějte, jak jste prohrály sázku a svlíkaly jste nějakého chlapa u tyče.



Vyprávění o budoucnosti s ním, i když se vidíte poprvé
„pojedeme za měsíc na hory“, či „můžeme v létě na dovolenou“ apod. na první rande nepatří. Pokud je vám sympatický a vám už na první schůzce v hlavě zní svatební zvony, nemusí toto nadšení s vámi sdílet.

Opít se, pokud víte, že to z vás dělá koketní děvku
Pak se probudíte u něj doma, posbíráte si svoje kalhoty z lampy, pojedete do práce a věřte, že se Vám chlap ozve za týden, zda si nechcete zase vyrazit a skončit u něj. Pokud byl teda ten sex dobrý. Pití alkoholu opravdu vůbec, pokud víte,co s vámi dělá!!!



Zjišťování stavu jeho majetku
Tohle je také tabu. Pokud máte trochu materialistické sklony, raději ho poslouchejte a odvoďte si to z vyprávění. Chlapi mnohdy mluví neurčitě, ale dá se z toho udělat celkový úsudek. Rozhodně se neptejte jak má staré auto, kolik stály jeho hodinky nebo jestli má byt na hypotéku, nebo si ho koupil sám.

Žádný náznak zájmu o partnera
Nepodíváte se mu do očí, odpovídáte na otázky jednoznačně a nerozvíjíte konverzaci? Neusmíváte se a koukáte raději do země nebo vedle, místo na něj? Oční kontakt je důležitý, pokud se muži díváte často při mluvení do očí, zaznamená zájem. Ptejte se ho, chvalte a nepodceňujte gesta. Bez toho se vám totiž může stát, že i když se vám dotyčný líbil, on už se vám neozve. I když mu budete sympatická, pomyslí si, že nemáte nejspíš zájem. Takže koukat, chválit a zajímat se.

Hrr při placení
Tohle je otázka, která je opravdu do pranice. Ale jedno je jisté – první placení je na něm. Na druhé schůzce už peněženku tahat můžete. Pokud se zdráhá při prvním rande platit, evidentně zájem nebo, nebo je to prostě škrt. Samotné je mi nepříjemné, když se přinese účet, ale při první schůzce schovejte peněženku hluboko a ani se nesnažte na ní šahat. Pokud zaplatí, poděkujte, usmějte se a jestli Vás zaujal, prohlaste, že příště ho pozvete zase vy. Muži to náramně polichotí, bude se cítit dobře, že si jeho pozvání vážíte a hlavně bude mít jistotu další schůzky. Pokud Vás však muž nezaujal a vy cítíte, že se s nim nechcete scházet, navrhněte zaplacení své útraty. Pokud ani přesto Vás nenechá, pomyslete si, že takový gentleman si jistě někoho brzo najde, když už to nebudete vy. A popřejte mu hodně štěstí :)

7 komentářů:

  1. teď ale počkej Seznamková královno XD ty si děláš srandu z těch feministek, ale přesně na jednu takovou absolutně militantní jsem narazil (splnovala asi ještě další 4 body, co jsi tu vyjmenovala..smrtící koktejl) a vlastně jsem po tom už nikdy nešel na rande na slepo po pár dnech pokecu...

    M.

    OdpovědětVymazat
  2. Vcelku souhlas až na poslední bod.

    Holky: nenaštve víc chlapa, když přijde na placení a vy děláte jako nic. Samozřejmě že to pak zaplatíme, ale cítíme se zneužití:) Doporučuju se naopak hrnout k placení a muž obvykle řekne něco na styl: To je dobrý, já tě zvu a situace je ok. On se cítí, jako chlap a vy nemusíte platit, jak to máte rády:)

    Vašek

    OdpovědětVymazat
  3. Heteráku a nechceš se nám svěřit s celou story? abych tu nepohoršovala jenom chudáky chlapy :)

    Tweety určitě, záleží na situaci. toto je hodně individuální věc a záleží pochopitelně na situaci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no to asi nemůžu,protože ta osoba vyhledává blogy jako je tenhle a pak by tu byla hrozná bitka a já se ted potřebuju soustředit na státnice, ale pokud mě pak někdy na jaře pozveš ven na colu,tak ti to off-record povím..možná i on record,pokud budeš mít dobrej první dojem XD

      Vymazat
  4. dal bych tam bod co je i u mužů
    "Smrad v jakékoliv modifikované podobě"

    setkal jsem se s tím, že jdeu s holkou na rande a z ní, z jejích věcí byl cítit zatuchlý cigaretový kouř,
    po vyptávání jsem zjisti že ona nekouří, ale její otec kouří "na chodbě"...kde dle mé logiky měla asi pověšenou bundu..strašný :(

    uvědomte si rozdíl mezi parfemem a deodorantem!
    když domluvíme procházku, tak není prostě super když sice cítim parfém na 5 metrů,
    ale v podpaží koláče potu... :(

    a nakonec to nejstrašnější...
    když na vás promluví, a vy ucítíte "smrad" z pusy,
    někdy snaha přebít to žvýkačkou, ale poznáte že si zuby čistila tak předevčírem...
    často se mně to stalo u převapeně u hezkých " hodně hubených" - kde se bere patrná naivita že když nejí, tak může odfláknut raní hygienu :( ty "bacyly" se hromadí v puse stále ...
    doporné...

    OdpovědětVymazat
  5. ano chápu že to může velice vadit. Jsem kuřačka a je to moje slabost. Když mám však schůzku, myji si ruce, nekouřím v uzavřených prostorech přes den a používám po cigaretě ústní sprej a žvýkačky. Normální člověk, který není vyloženě hnidopich ani nepozná, že jsem kouřila. A zatuchlý smrad z bundy je děs. Nechápu, že člověk si věci nepere. Mám také známou, která má bundy v kuchyni, kde se vaří a ten smrad je z ní cítit na metry, když si oblékne bundu.

    OdpovědětVymazat
  6. • Žádný náznak zájmu o partnera
    Nepodíváte se mu do očí, odpovídáte na otázky jednoznačně a nerozvíjíte konverzaci? Neusmíváte se a koukáte raději do země nebo vedle, místo na něj? Oční kontakt je důležitý, pokud se muži díváte často při mluvení do očí, zaznamená zájem. Ptejte se ho, chvalte a nepodceňujte gesta. Bez toho se vám totiž může stát, že i když se vám dotyčný líbil, on už se vám neozve. I když mu budete sympatická, pomyslí si, že nemáte nejspíš zájem. Takže koukat, chválit a zajímat se. - sakra, to už se mí partii stalo dvakrát

    OdpovědětVymazat