Počet zobrazení stránky

čtvrtek 1. března 2012

IMHO: jak si udržet muže?

Fungujete neustále v kolotoči problému partnerských vztahů a nebaví vás neustále hledat nového partnera? Vaše vztahy ztroskotávají po několika měsících či letech společného soužití? Unavuje a vysiluje vás se o svůj život neustále dělit s novými muži a opět poznávat nové partnery? Chápu, je to velice těžké a stojí to úsilí. Ale jak si doopravdy získat vysněného partnera na dobu neurčitou místo neustálé změny muže ve zkušební době? Možná je problém ve vás a v chybách výběru vhodných partnerů, možná ve vašem přístupu k partnerství. Nebo si vybíráte stále stejné typy mužů, se kterými vám to nejde dohromady a vy se pořád orientujete primárně na stejnou skupinu. Moudré ženy však ví, že muž ke spokojenosti potřebuje pár věcí. Žena jich potřebuje tisíce. Takže první pozitivní zpráva - jsme ve výhodě. Pokud se naučíme přijímat muže takové, jací doopravdy jsou, nemusíme končit ve zkušební době, můžeme se dostat na dobu určitou a poté úspěšně dosáhneme na vysněný cíl.
Muži jsou jednodušší než ženy, potřebují ke svému šťastnému fungování ve spokojeném vztahu mnohem méně věcí než my. Pomocí anket, rozhovorů a pár osobních zkušeností jsem se dopracovala k následujícímu seznamu, který nám umožní pochopit muže a jejich potřeby.

1 –jídlo
Láska prochází žaludkem a toto staré italské pořekadlo zná jistě každý. Kdo myslíte, že ho vymyslel? Muži. Proč? Protože potřebují zkrátka najíst. A nejlépe, když jím pokrm připraví žena. Na tomto bodě se shodli téměř všichni muži různých věkových kategorií, kterých jsem se dotazovala. Zkrátka pokud žena chce muže udržet, bude se muset naučit vařit. Neberte to jako prudu, ale prostě jako fakt, který je třeba znát a zařídit se podle toho. Nikdo z nás nechce dělat hospodyně a muži nepotřebují denně jídlo o deseti chodech, ale pokud chcete spokojeného muže, nestačí mu bohužel ohřátá bageta z benzínky. Muž potřebuje cítit domov a mít spokojenou domácnost. Jinak se začne poohlížet po ženě, která mu to teplo domova udělá. A pokud to ani moc nepřeháníte s úklidem a vysavač vezmete do ruky pouze o svátcích, také to pohodové domácnosti moc nepřidá.

2 – sex
Kapitola sama o sobě. Dle statistik je nedostatek sexu příčinou mnoha rozchodů a rozvodů. Pokud muži odepíráte sex z jakékoliv příčiny, můžete si být jisté, že mu po čase v noci začnou pípat SMSky a jeho služební cesty a návraty z kanceláře se budou prodlužovat, aniž by to zaznamenalo přísun finančních prostředků na váš společný účet. Pokud vás sex nebaví, vyhledejte sexuologa a promluvte si o tom s kamarádkami. Nejhorší chyba je, když se do sexu nutíte. Měla by to být příjemná činnost pro oba a pokud se budete přemlouvat, bude to ještě horší. Najděte si s partnerem nová místa, odjeďte na víkend bez dětí a vyzkoušejte nové polohy, experimentujte a zahrajte si různé vzrušující hry. Pošlete mu do práce sexy MMS nebo mu nahrajte do hlasové schránky necudný vzkaz. Nebojte se nosit punčochy, poslouchat spolu erotické melodie. A hovořte o věcech, které máte ráda a chtěla byste zkusit.
3 – pochvala a pohlazení.
Znáte to na sobě. Když vás lidé chválí, motivuje vás to k dalším činnostem a lepším výsledkům. Znám to i já, protože bez všech vašich emailů, pochval a recenzí bych své články asi nepsala v takové intenzitě a s chutí. A přesně tak je to i na druhé straně barikády. Cílená pochvala je jako rozbuška, která zintenzivní snažení a zlepší náladu. Dáváte člověku najevo, že je důležitý a to, co dělá má smysl.
Pokud muž zvládne důležité jednání, opraví vám psací stůl či bez vašeho naléhání umyje nádobí, neberte to jako samozřejmost. Odměňte ho pochvalou, laskavým slovem, pohlazením či sexem. Jakkoliv mu dejte najevo, že si ho vážíte, protože bude mít důvod to dělat znovu. Muž je tvor, který pro své činy potřebuje důvody a hlavním důvodem je uznání. A když uvidí, že ho respektujete, chválíte a podporujete, snese vám modré z nebe. Zažehnete v něm hnací motor pro další činy a důvody, proč miluje právě vás. Dávejte mu najevo, že je pro vás důležitý.

4 – respektovat jeho koníčky a záliby
Řeknu to jednoduše – pokud muži budete bránit v tom, co dělá rád, začne být nešťastný. Začne chodit po hospodách, protože se začne nudit a cítit se nedoceněný, protože se nemůže realizovat v tom, co ho baví a co by chtěl dělat. Bude naštvaný a nepříjemný, načež zvolí po čase raději zadní vrátka. Kvůli něčemu jsme se přece do muže zamilovaly a chceme, aby po našem boku byl přeci šťastný.
Pokud miláček miluje programování v JAVA a počítače, rád se vrtá v autech a celý víkend dokáže proležet pod svým milovaným veteránem, nedělejte mu scény. Když by rád trávil večery zavřený v dílně se svými kamarády, se kterými kutí na novém závoďáku, neberte mu jeho nejmilejší činnost. Pokud je to opravdu činnost, která není v přímém rozporu s vámi nebo vašim vztahem, buďte tolerantní. Muži však mají tendence ke svým zájmovým činnostem utíkat někdy velmi často a pokud tráví více času nad svým koníčkem než s vámi, promluvte si s ním o tom a upozorněte ho. Mnohdy totiž o tom ani neví, že se do svého zájmu ponořil na úkor vašeho vztahu. Komunikace je zde velmi důležitá a nesmíte se bát si s ním o tom promluvit. Rozvrhněte si časy, kdy budete spolu a kdy se každý z vás bude věnovat svým činnostem. Pokud však chcete být s vašim milovaným pořád, vezměte si k němu na dílnu oblíbenou knihu či uvařte jeho kamarádům něco dobrého, aby neměli hlad. Pokud budete tolerovat jeho zájmy a přátelé, smlouva na dobu neurčitou vám bude schválená v nejbližším možném termínu.

5 – nesoupeřte a nebojujte
Na tomto bodě pohořelo již mnoho žen, které byly inteligentní, krásné a ambiciózní. A v čem byl problém? V příliš velké emancipovanosti a potřeby dokazovat neustále svoje schopnosti a ambice, mnohdy na úkor muže. Pokud nemáte doma vysloveně flegmatika, muži toto soupeření a předhazování velmi špatně snáší. My přece chceme mít po boku sebevědomého muže s názory. Zdravé ambice a potřeba seberealizace je na místě a váš muž je na vás hrdý, ale nikdy ho neshazujte a nedávejte mu najevo, že z vás dvou jste ta lepší vy.
Zdravě sebevědomá žena, která je úspěšná v tom, co dělá, nemá potřebu svoje úspěchy neustále dokazovat a předhazovat. Muži si nás váží za to, v čem jsme dobré. Proč si myslíte, že je spousta TOP manažerek a podnikatelek nemá partnera? Protože se jich muži bojí. A proč se jich bojí? Protože nemají pocit, že taková žena dokáže udělat partnerské soužití příjemným. Skutečně vyrovnané a sebevědomé podnikatelky mají však klidná partnerství, protože pochopily tajemství mužů. Žena má primární úlohu danou a není jí obstarávat potravu, ale starat se o rodinný krb. Svých úspěchů v zaměstnání a v zájmech si važte, protože to děláte pro sebe. Doma jste však žena, ne ředitelka svojí firmy.

IHMO, Vaše Seznamková královna
seznamkova.kralovna@seznam.cz

8 komentářů:

  1. Super článok, na 100% súhlasím :) Už len udržať na uzde občasné výbuchy nálad, PMS a podobne :) Možno v poslednom bode by som dodala, že niekedy sú tými súperiacimi aj muži. Bývalý priateľ študoval ten istý obor ako ja a áno, bol v niektorých veciach lepší, ale veľmi rád mi to predhadzoval na oči. Súčasný priateľ študuje niečo mierne iné a pre mňa je to po minulom vzťahu ideál :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle je super článek, myslím že se můžou poučit i muži :-)
    1. Jídlo: Udělejte si z jídla občas obřad nebo zábavu a připravte si nějaký luxusní pokrm společně. Ač se to nezdá spoustu mužů jsou gurmáni a sem tam se rádi v kuchyni vytáhnou. Zkuste sushi, krevetky podle Itala nebo něco takového.
    2. Sex: Naprosto skvěle napsané ... tohle je někdy v dlouhodobém vztahu problém. Často se lidé dostanou do zajetých kolejí. Nepřestávejte si hrát a objevovat nové věci. Podívejte se na googlu po Švédské hře lásky ... doporučuji ;-) Mějte sex pro sex tak jako když jste začínali a objevovali vše nové a zkoušeli všechno možné :-)
    3. Pochvala a pohlazení ... muž potřebuje obdiv je to velký hnací motor a velká motivace, základ ve zdravém sebevědomí je základ úspěchu ve všem.
    4. Koníčky a záliby ... určitě souhlas moje rada k tomu zní najděte si něco nového společného, golf, squash, kolo, procházky něco co budete dělat jen spolu a nejlépe v nějakém pravidelném čase.
    5. Vystiženo naprosto přesně. Největší chybu můžete udělat když bude svého muže srovnávat s jiným ještě ke všemu ex. přítelem. Pokud by tohle někdy žena provedla mně, poslal bych jí za tím ex přítelem a to tak, že hned nejpozději ihned :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkně sepsaný návod :-) Nedávno jsem četla v čekárně u doktora Marianne a bylo tam téma, jak si udržet manželství navždy. Sice to bylo napsáno sofistikovaně, ale vyplývalo z toho jedniné-pořád s ním šu...souložte :-D

    OdpovědětVymazat
  4. OMG...kdyz bez nalehani umyje nadobi odmente ho sexem?! Teda to jsou mi novinky. Mozna to tak vyznelo jen mne, ale copak na tehle planete touzi po sexu jen muzi a zeny jsou vzdy popsane jako ty frustrovana stvoreni ktere sexem trpi a musi chodit do poradny aby to strpely?
    http://requirespassion.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mytí nádobí je určitě nadsázka, ale podle mých zkušeností je problém hlavně v tom, že většina žen má tendenci docela rychle upadnout v sexu do stereotypu. Opravdu mi přijde, že na rozdíl od mužů má stále spoustu žen problém se svou sexualitou a místo aby si hrály a objevovaly nové věci, zapálí svíčku lehnou na záda a chlape snaž se. Cokoli co muž navrhne navíc je uchylárna, kterou nechtějí podstoupit. Poznal jsem relativně dost žen v posteli a jen dvě z nich stály opravdu za to. Takže sex je rozhodně častým problémem partnerských vztahů.

      Kolík

      Vymazat
    2. Cokoli co muž navrhne navíc je uchylárna, kterou nechtějí podstoupit. - Asi jsem teda divná ženská, ale měla jsem to ve vztahu naopak - bývalý toužil po stereotypu a jedné poloze stále v posteli, mně to bylo málo.

      Vymazat
  5. Loli tenhle článek je sepsán na základě odpozorovaných požadavků muže. Jasně že touží po sexu i muži, ale byla jsem svědkem několika rozchodů a nevěr právě z důvodů, že ženu ten sex přestal zajímat a její partner se poohlížel pak jinde.

    Seznamková královna

    OdpovědětVymazat
  6. Tohle spíš řeší chlapi. V 99% případů je to ženská, kdo vztah ukončí nebo ten konec iniciuje.

    OdpovědětVymazat