Počet zobrazení stránky

středa 7. března 2012

Seznamkové anomálie: Pastička na partnera

Poznali jste zajímavý protějšek a zažili jste opravu skvělé rande. On či ona se o vás zajímá i po schůzce, neustále vám píše, volá a vy jste v sedmém nebi, že jste konečně potkali někoho, s kým si rozumíte. Vznášíte se v oblacích a ve vaší hlavě probíhají nejrůznější chemické reakce. „Konečně jsem potkal někoho, s kým si dokážu představit vztah,“ říkáte si a protějšek vám to dává také najevo. Téměř dokonalá idylka? Ano. Je v tom však možná háček...

Pokud máte absolvované vstupní rande a přijde vám naprosto skvělé, věřte, že opravdu ještě nemáte vyhráno. Pokud protějšek znáte jenom ze seznamky, nevíte nic o jeho minulosti a jeho činnostech v době, kdy není s vámi. A to je bohužel jeden velký negativní faktor seznamek po internetu. Pohybují se zde totiž i lidé, kteří se nesnaží najít vztah, ale důvod hledání protějšku je naprosto jiný. Jako v případě, který se stal v mém okolí.




Potkala skvělého kluka, se kterým si moc rozuměla. Začali si psát a zjistili, že jsou na tom dost podobně. Začala se těšit na každý „pokec“ přes sociální sítě a komunikační internetové kanály a netrvalo dlouho, než si vyrazili na rande. Byl na ní moc milý, psal jí téměř každou chvíli a první dny se nemohla ani vyspat, protože si psali opravdu téměř nonstop. Věděla, že to má háček – jeho přítelkyně, proto byla malinko opatrná. Když se spolu seznámili, říkal, že jim to neklape.

Zezačátku jí bylo divné, že jejich „rande“ probíhá tam, kde se vyskytují další lidé v podobě jeho známých. Nevadilo jí to, protože byla ráda, že může být chvíli s ním. Druhý den byli znova venku, ovšem také mezi těmito lidmi. Tyto dvě setkání byly však poslední…

Další dny si však pořád psali. Víkend trávili každý po svém a když mu napsala SMS, odepsal neurčitě. Pořád byl však moc milý, psali si velice intenzivně a plánovali setkání, tak doufala, že se uvidí. Týden uběhl jako voda a oni se stále setkali pouze dvakrát v přítomnosti jeho známých. Následovalo však z jeho strany pozvání opět mezi tyto lidi a pak k němu domů, které pochopitelně odmítla.

Několikrát jí slíbil, že jí vyzvedne nebo že spolu půjdou ven, ale nikdy to tak neudělal. Následovaly pouze sliby a druhý den výmluvy, proč se neozval. Za nějaký čas jí došla trpělivost a řekla mu, aby si z ní přestal dělat legraci. On se však začal dušovat, že to tak není….

Když se však začal vymlouvat opět, začala se pídit, proč to všechno dělal a k čemu jí vlastně tedy využíval? Důvod byla jeho přítelkyně, která ho údajně opakovaně podváděla a jejich vztah již nebrala moc vážně. Rozhodl se tedy zkusit fintu, která by jí mohla rozhoupat a pomoci vrátit se k němu zpět. Myslel si, že když si najde nějakou zajímavou slečnu, se kterou se ukáže mezi kamarády, roznese se to dál. Výsledkem tohoto pokusu mělo být to, že jeho přítelkyně se tímto způsobem dozví, že s někým randí, začne žárlit a bude mít důvod, proč se do vztahu opět vrátit s plným nasazením.


Když bych dodala vlastní názor, nečekala bych, že tyto zoufalé pokusy o vzkříšení vztahu budou dělat i muži, měla jsem takový dojem, že je to ryze ženská parketa. Jak vidíte, i pokud máte první setkání a kontakty naprosto v pořádku, existují tam i další úskalí, které je potřeba překonat.
Zažili jste, milí čtenáři, něco podobného?

4 komentáře:

  1. No tohle je ještě lepší případ. Podle mne jsou seznamky plné zadaných a ženatých mužů, kteří se tváří svobodně a po tom co vás dostanou do postele se "odmlčí" :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Hele SZ ty nevíš, že muži milují potvory? :-)

    Kolík

    OdpovědětVymazat
  3. :) ty je miluješ protože se jim chceš dostat pod kalhotky :D:D

    OdpovědětVymazat
  4. Achjo...

    http://rob.nu/wp-content/uploads/2009/09/facepalm10.jpg

    OdpovědětVymazat