Počet zobrazení stránky

středa 4. dubna 2012

První rande bylo pěkné a úspěšné. Nemáme však vyhráno!

Máte vyhráno. Nebo možná alespoň v polovině. Pokud jste si padli s protějškem do noty a rande proběhlo příjemně a cítíte, že druhá strana to má podobně, můžete si říci, že jste na dobré cestě za novým vztahem. Ale není to zdaleka výhra. Nyní je na vás, jak se k protějšku zachováte a zda se z pěkného rande vyvine také pěkný vztah.
Vezmu to za sebe. Jsem žena a nemám partnera. Když jdu na rande, vždy se na muže těším. Představuji si, jak to bude probíhat a v hlavě se mi honí několik verzí, jak naše rande může probíhat. A pokud vše klapne jak má a já jdu z rande nadšená, sleduji telefon. A email. Muž není tolik citlivý jako žena, ale určitě se mu honí hlavou podobné myšlenky.
Je dobré se ženě ozvat ještě ten den a poděkovat jí za krásné rande, zeptat se, zda by si to chtěla zopakovat. Není dobré čekat více dní, i když vás kamarádi v hospodě provokují, ať jí necháte „vychladnout“. A my ženy bychom se neměly ozývat první a hned. Je to tak, protože muži jsou lovci a měly bychom jim dát podnět pro to, aby nás mohli ulovit sami. Nechme jim jejich úlohu a počkejme si na odhlas z jejich strany.
Když okolo sebe pozoruji páry, které se spolu dali dohromady, zajiskřilo to a začali se vídat, ale za nějaký čas zase kráčeli svojí cestou, pochopila jsem, že je několik aspektů, proč se lidé tak rychle rozejdou, i když byli ze sebe zezačátku tolik nadšení.
Můj bývalý šéf byl velmi impulsivní a snadno pro něco zahořel a často dělal ADhoc rozhodnutí. Neprospívalo to ani chodu firmy, zaměstnanci byli zmateni a ani v personálním životě mu to nepřinášelo nic dobrého. Zkrátka se více řídil vždy srdcem, než rozumem. A jeho vztahy dopadly všechny podobně. Víte proč?
Vždy bohužel dělal stejnou chybu. Ta holka byla najednou střed jeho zájmu a všechno jiné šlo stranou. Denně jí bombardoval sms, maily a telefonáty, pořád jí uháněl protože se na ní upnul. Zezačátku to všem jeho ženám přišlo roztomilé a byly nadšené, avšak po měsíci už je to přestalo bavit a stahovaly se do klidnějších vod. Poté mi opět přišel brečet na rameno, že je zase sám. Takhle tedy opravdu ne. Tohle však více dělají ženy než muži. Jste zamilovaní a nevidíte nic jiného než polovičku? Je to opravdu nebezpečné, protože všeho moc škodí….
Do poradny mi přišel muž, který je sympatický a velmi společenský. Působí mile a příjemně. Jeho problém, což jsem později zjistila, je abnormální vychloubání a dávání najevo své úspěšnosti a kapitálu. A tímto si zařídil problém, že se na něj lepí samé zlatokopky. Normální holka se zdravými názory si zkrátka řekne, že na takového „boháče“ nemá. Zezačátku prý rande dle jeho popisu proběhne dobře, ale po čase holka o něj ztratí zájem. A on pořád neví proč. Jelikož v jeho vyprávění za každou druhou větou je nějaká poznámka o sobě, o svém luxusním autě, firmě a podobně, bylo mi to jasné. Usmála jsem se a hned mu vysvětlila, kde je zakopán pes. Neuvědomoval si, že tím přitahuje akorát určitou sortu žen, která miluje peníze. Samozřejmě jsou všechny milé a v posteli dobré, snaží se mu rádoby kupovat dárečky v očekávání, že ony později dostanou několikanásobně hodnotnější dary než košile z výprodeje za 199, která se tváří značkově, aby hlavně muž neprokoukl, že je zlatokopka. A později všechny zjistí, že jeho majetek je pouze povrchový a ve finále není tak bohatý, jak se zdá. A tam opět začíná problém. A on se ocitne sám.
Co bych Vám doporučila? Chovejte se přirozeně a nesnažte si hrát na to, co nejste. Přitáhnete si tímto úplně jiné partnery, než jsou pro vás ti praví „na míru“ a zbytečně budete zklamaní. Vím, že je občas těžké se smířit sám se sebou, ale pokud si chcete najít opravdu partnera pro vás, nesmíte se přetvařovat. Nehrát si na prvním rande na to, co nejste, protože dříve než později to vyjde najevo. Ponaučte se z příběhu mého exšéfa. Rolexky na úvěr vyměňte za kvalitní domácí nábytek a Vuittonku ze životních úspor prodejte a zajeďte s kamarádkou na víkend do Amsterdamu. Pokud teda ta kabelka nemá cíleně přilákat pozornost určitého typu mužů, o které máte zájem…
A z prvního příkladu si vezměte ponaučení a začněte se kamarádit s trpělivostí a zdrženlivostí. Pokud víte, že máte tendence lítat po každém seznámení v oblacích, poproste známé, aby vás trochu stáhli na zem a vysvětlete jim problém. Stanovte si hranici denního limitu komunikace, nad kterou nezacházejte. Domluvte se s přáteli, že pokaždé, když budete chtít milované či milovanému nad svojí hranici volat či psát, zavolejte či napište sms určenou pro partnera JIM. A Snažte se neztrácet své dosavadní zájmy a když víte, jací jste, více se na ně při zahoření k novému partneru soustřeďte. Snažte se najít rovnováhu a zlatý střed. Trpělivost růže přináší.

7 komentářů:

  1. Mně tedy první co napadne po prvním rande, někdy i během něho, je jak asi vypadá bez oblečení a jaká bude v posteli ... :-D

    Kolík

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to napada i zensky:)))

    OdpovědětVymazat
  3. Holka, ty budes mit nakonec zase pravdu;)

    OdpovědětVymazat
  4. no, v popisovanem pripadu se podle me muz neridi srdcem, ale emocemi a momentalnimi pocity. Pozor, to jsou dve ruzne veci - kdyz uz se pres ty balasty dostanete k tomu, abyste se ridili srdcem, je to jine. Srdce nevylucuje rozum. A naopak, rozum kolikrat lasku podela, pokud neni ochoten riskovat, a pokud mysl nabizi takove ty pochyby "stejne by to nevyslo", atp. Pokud jednam ciste ze srdce, a ne z potreby, nedostatku, je to naopak to nejlepsi, co muzu udelat. :-)
    Coz samozrejme nic nemeni na principu fungovani popsanem vyse ;-))

    OdpovědětVymazat
  5. To je pravda, že by se při seznamování mělo chovat přirozeně a nehrát si na to, kým člověk není, protože pravda vyjde stejně jednou najevo a pak by docházelo ke zbytečnému zklamání.
    Dobrý článek, aby při event. druhém setkání rande dopoadlo dobře najdete zde:
    www.ruzovyslon.cz/ostatni/chcete-druhe-rande-drzte-se-sesti-pravidel/
    Být sám se sebou, uvolněný, se smyslem pro humor je šancí na nový vztah:-)

    OdpovědětVymazat