Počet zobrazení stránky

čtvrtek 20. září 2012

příběh s Happyendem II


Během své seznamkové kariéry jsem se sešla, troufám si říct, se čtyřiceti muži. Byli mezi nimi takoví, kteří se po výměně fotek už neozvali a takoví, se kterými se mi skvěle psalo,ale při osobním setkání jsme si neměli co říct. Byla i nějaká rande naslepo, přetrpěná rande s někým, kdo se mi vůbec nelíbil a rande s těmi, kteří dávali falešné naděje. Mnozí lhali, váhali, čekali kdo ví na co, seznamovali se pro zábavu nebo aby zabili čas. Někteří mi dokonce odpovídali na úplně každý inzerát naprosto stejným textem, i když jsem z legrace napsala, že se chci vdávat a hledám ženicha. Někteří mi psali básně. Narazila jsem i na ty, kteří mě milovali po pátém e-mailu, protože údajně vyzařuji pozitivní energii, a když jsem je odmítla, byli do hloubi duše uražení a nadávali mi. Některé moje eskapády skončily hned, s některými případy jsem randila měsíc nebo i víc, než jsem zjistila, že hlavním tématem, které nás spojuje dohromady, je sex. Takto jsem chodila s elektrikářem, který mi zatvrzele odmítal přestat povídat o svých bývalkách; s o 20 let starším podnikatelem, který žil v naprosto jiném světě, protože mladý už kdysi byl a nehodlal se k tomu vracet; nebo jsem si dlouhý čas jen tak povídala s klukem, který se o mě zajímal především proto, že mu to doma neklapalo s přítelkyní a potřeboval jí nějak ukázat, že ho nemá jistého.

Občas mě napadalo, že nerozumím mentalitě českých mužů a potřebuji tedy jedině cizince, že jsem asi nějaká divná, když se ke mně nikdo nehodí, že zůstanu do smrti sama, že nikdy nebudu mít děti a nikdy se neseznámím s chlapem podle svých představ, protože v práci potkávám pořád ten samý okruh lidí a na seznamky se prostě vykašlu. Asi někdy v té době jsem pochopila, že se mi sice líbí tmavovlasí muži, kteří vypadají jako vystřižení z časopisu, že mi imponuje, když mají skvělou práci, (opět) auto a vlastní byt, ale nemůžu je mít, protože si s žádným z nich nemám co říct a nevyhovují mi po duševní stránce. Rozhodně jsem nehodlala dopadnout jako moje bývalá kamarádka, která si vzala východňára (dodnes nechápu, jak se jí to stalo) jen proto, aby už konečně byla vdaná a proto, že je hezký. To,že jí vpálil, že je nemožná v posteli, určoval jí, co si má ráno obléknout a zakazoval jí nosit výstřihy, jí zřejmě nevadilo, hlavně že jí konečně navlékl na prst kýžený diamant.

A tak jsem udělala poslední pokus. Napsala jsem klasický inzerát ve smyslu hledám toho a toho, jsem taková a onaká, a poprvé připojila větu, že mi nevadí chlap s dětmi. Hned první odpověď byla od sympaťáka, který mě pozval na výlet na moje oblíbené místo, strávili jsme spolu příjemný den, stále si bylo o čem povídat, byl milý a pozorný, měl rozumný náhled na svět, líbily se nám stejné věci... Hodně dlouho jsem váhala, jestli do takového vztahu, kde budu figurovat až za dvěma caparty, jít.

Letos na podzim to bude rok, co jsem odešla z města na vesnici. Každý den, pravidelně ve čtyři hodiny odpoledne, vyzuju podpatky, stáhnu vlasy do uzlu, svléknu bílé kalhoty, nasadím rukavice a jdu dobrovolně odplevelovat záhony, sekat trávu, krmit ryby v zahradním jezírku, trhat broskve nebo péct dort na oslavu šestých narozenin „naší“ holky.

Štěstí může čekat úplně někde jinde, než ho čekáte vy. Stojí za to, aspoň pro jednou, slevit ze svých nalinkovaných nároků a jít na rande s někým, o koho byste normálně třeba nezavadili pohledem jen kvůli tomu, že má děti, špatnou barvu vlasů, je moc malý nebo moc vysoký, málo opálený nebo nosí divnou značku šatů a nemá vysokoškolský titul.



Tento poslední odstavec patří hlavně a především Kolíkovi. Vyzývám ho tímto, aby vzal na rande normální holku, průměrně hezkou, ale něčím zajímavou, bez titulu, obyčejnou středoškolačku s dobrým zaměstnáním, která se dokáže sama uživit a nepůjde jí tak o jeho peníze a drahou večeři. Aby ji vzal někam, kde se nebude cítit jak sociální případ, oblékl si džíny a košili, nebral si sako, a šel s ní třeba na procházku do podzimního parku, koupil jí limonádu a pečené kaštany a povídal jí o tom, jak ráno snídá vdolky s povidlím. Můžeš to brát jako další pokus S bohatou právničkou nebo doktorkou šťastný nebudeš, protože je to pravděpodobně stejná sorta člověka, jako jsi Ty. V každém vztahu musí fungovat zákon rovnováhy, a to u dvou stejně „silných“ lidí jaksi nejde, když se nemáte čím doplňovat.

Alice

79 komentářů:

  1. S textem souhlasím. Sám nemám ideální rozměry a tak, ale řekl bych, že o to více můžu nabídnout. :) A takových znám vícero.... A jinak taková technická poznámka, to písmo je už moc malé. Stačí, až budeš příště kopírovat z emilu to vložit do poznámkového bloku a pak to z něj zkopírovat. Ztratí to formátování a vloží se to jako prostý text s odstavci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Posílala jsem to ve Wordu 2007 jako přílohu mailu.

      Alice

      Vymazat
  2. Všímám si, Alice, jak tu do Kolíka šiješ a fandím Ti, vaše debaty mě baví, ale veřejná výzva, aby se Kolík vpodstatě zadal a usadil? Proč? Kolík není idiot, ví, proč vyhledává co vyhledává a až pozve "normální" holku, udělá to proto, že se rozhodne vzdát kolíkovského života... Udělala jsem to kdysi stejně.
    Jen ať se vyblbne, kluk jeden :-)

    andrejiinka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Napsala jsem to proto, že bohužel pro mě uvažuji poněkud naivně a myslela jsem tedy, že právě o to zadání mu jde, když je mu tolik, kolik mu je a když neúspěch střídá neúspěch :) Tento příspěvek jsem napsala dřív než byl zveřejněný jeho poslední. Od tohoto a od zveřejnění několika jeho komentářů k cizím jsem přesvědčená už o něčem trochu jiném.

      Alice

      Vymazat
    2. Ahoj kočky, jsme rád, že jste to vyřešili za mně :-) Kdo to je taková normální holka? Myslíte nějakou tuctovou šedou myšku ... to by mne nebralo ;-)

      Alice ... nejsou tu jen neůspěchy o ty se s vámi dělím protože mi to někdy opravdu připadá úsměvné, když budu popisovat průměrné nebo úspěšné rande tak to bude podle mne nuda ... jeden happy end jsem popsal a to by mohlo stačit, jestli přijde něco takového mimořádného znovu tak je klidně možný, že to bude Kolíkův konec ... v podstatě to asi stále znova hledám, ale nevěším se když to nenacházím ... jak to říkají budhisté ... není někdy důležitější sama cesta než její cíl? A že tahle cesta rozhodně je minimálně zábavná :-)

      Kolík

      Vymazat
    3. A sakra vyřešily samozřejmě :-) Moc vodky zajícova smrt :-)

      Kolík

      Vymazat
    4. S tou vodkou bacha teď, vidíš, že už špatně vidíš :)

      Alice

      Vymazat
  3. No on ne každý se chce usadit s tím pravým (pravou). Nechci mluvit za cizí, ale pochopil jsem to tak...

    No a k té obyčejné dívce bez VŠ. Já chápu, že tím asi přileju olej do ohně. Ale ono je důležité, aby si lidi byli v něčem podobní, jinak si nebudou mít co říct. A bez těch alespoň VŠ ambicí si se slečnou většinou nemám co říct dost brzo. Takže ono je to důležité...

    M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zaleží taky, jaká VŠ ... s někým, kdo vystudoval něco typu filozofie, bych si taky neměla co říct. :-)

      Vymazat
    2. Pro mě, jakožto studenta techniky, je teda mnohem zajímavější diskuze o existencialismu, než o normalizovaném zakončení hřídele. Ale asi to má každý jinak.

      Poslední odstavec by se dal parafrázovat jako: "když se budeš přetvařovat, můžeš potom také předstírat štěstí, a když ho budeš předstírat dost dlouho, tak tomu možná i uvěříš."

      Vymazat
    3. O přetvařování zde není žádná řeč. Bylo to myšleno tak, aby si Kolík zkusil domluvit rande s holkou, která je hezká, chytrá, dokáže se uživit, ale přitom žije obyčejný život, není zaměřená na peníze. A buď by ho zaujala, nebo ne. Minimálně je to námět na další příběh, který bychom si mohli přečíst :)

      Alice

      Vymazat
    4. No Alice já mám ty zkušenosti, že když je ženská hezká a chytrá (což samo o sobě je docela vzácnost :-) tak nežije obyčejný život ;-)

      Kolík

      Vymazat
    5. A to já zas o takových vím... :)

      Alice

      Vymazat
    6. Pak je na snadě otázka co si představuješ pod pojmem krásná a chytrá ;-)

      Kolík

      Vymazat
    7. Pod pojmem krásná a chytrá si představuju krásnou a chytrou ženu :) Je ale vcelku jasný, že my dva máme měřítko takových vlastností každý úplně někde jinde :)

      Alice

      Vymazat
    8. Jasně, ta krása může být vnímána různě, mně osobně se líbí štíhlé vysoké ženské, ale tady je to ralativní. Pro mně, ženská musí mít prostě jiskru, musí mne zaujmout a když za funguje chemie tak vzhled není až tak úplně primární i když je to to první, co mne na ženě upoutá. Ten intelekt už je pak trochu složitější definovat. Za chytrou ženskou považuju takovou která je vzdělaná, má široký všeobecný přehled a dění si umí dát do souvislostí. Dá se s ní mluvit téměř o čemkoli a má na věci svůj názor podpořený svými znalostmi a zkušenostmi. Za chytrost nebo intelekt nepovažuju čistou "našprtanost". Za chytrou ženskou považuju také takovou která vidí pod povrch věcí, komerční zprávy nebere jako fakt atd. To vzdělání je pak třeba o tom aby věděla, že Cézanne je impresionista a ne druh sýra, aby nekoukala s otevřenou pusou, když jí lezmu do La Scaly nebo NY Metropolitní, aby se mne neptala jestli Netrebko když je takovej kus má potřebu zpívat zrovna operu a tak podobně :-) Určitě by měla být schopná si se mnou zahrát squash nebo golf, ale hlavně by měla mít i svoje záliby. Sice ani s touhle definicí nejsem úplně spokojenej, ale už se to trochu blíží tomu co hledám :-)

      Kolík

      Vymazat
    9. To s tou Netrebko se Ti doopravdy stalo nebo to byl jen příklad? Neříkej, že chodíš dobrovolně na operu, to bych tady rovnou padla pod stůl.
      Tak až takovou ženu najdeš, chceme ji všichni vidět :) Naposled jsem takovou viděla v roce 2007 na svatebních fotografiích, měla vedle sebe norského magnáta :)

      Alice

      Vymazat
    10. Já miluju vážnou hudbu obečne, z oper pak La Traviata a Carmen patří k mým nejoblíbenějším :-) S tou Netrebko to bohužel příklad nebyl :-/

      Kolík

      Vymazat
    11. Co se dá dělat, někoho to prostě nebere. Třeba já zase vždycky udělám frašku z filmů se Segalem :)
      Ano, Netrebko je v Carmen úchvatná a její Barcarolle v NYM byla famózní, viděla jsem na vlastní oči :) Pro dnešek mne omluv, jdu si zalézt pod ten stůl...

      Alice

      Vymazat
    12. Ale realita je taková, že většina dívek si myslí, že na Langerhansovy ostrůvky se jezdí surfovat, a Varolův most je v Benátkách, hned vedle menšího Grätzova můstku.

      Vymazat
    13. No jo, no, na to si holt musíš najít tu doktorku nebo alespoň zdravotní sestru, tyto znalosti nemůžeš čekat od nějaké, například, účetní...

      Alice

      Vymazat
    14. A pak se tu lidi diskutují, jestli je požadavek na VŠ vzdělání u partnera důležitý.
      Jaký však má smysl vyžadovat vysokoškolské vzdělání, když většina lidí má zcela zjevně mezery i v tom středoškolském ...

      Vymazat
    15. Jinak k té kráse ... já si krásnou ženskou představuju nějak takhle: :-)

      http://images.teamsugar.com/files/users/1/16586/48_2007/zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.jpg

      Kolík

      Vymazat
    16. Tak to máme opravdu rozdílný názor na krásu :) Neříkám, že je ošklivá, ale...

      Alice

      Vymazat
    17. Vyloženě prototyp ženské krásy jak jí vnímám já jsou pro mne tyto dvě:

      Brunetka
      http://images.fanpop.com/images/image_uploads/Liv-Tyler-liv-tyler-113153_1024_768.jpg

      Blondýnka
      http://www.hollywooddesktop.com/wallpaper/actresses/thumb/claire_danes-002-thumb-hollywooddesktop.jpg

      Ale ženská krása může být i tom, že je ženská něčím zajímavá, zvláštní ... :-)

      http://images.thesartorialist.com/thumbnails/2012/08/62612Printdress0255Web.jpg

      Kolík

      Vymazat
    18. Z mého pohledu je krásná třeba Julia Roberts nebo Taylor Swift. I ty v sobě ale mají takovou tu přirozenou "obyčejnou" krásu, v tom se shodneme.

      Alice

      Vymazat
    19. Tak zrovna Julia Roberts se mi nelíbí :-)

      Kolík

      Vymazat
    20. Mně se zase nelíbí Liv :)

      Alice

      Vymazat
    21. Ona každá ženská je svým způsobem krásná ... jen holt ne pro každého muže :-)

      Kolík

      Vymazat
    22. Myslim,že znalosti a celkový přehled nezaručí vzdelání,ale do jaké míry se chce člověk sám zajímá o vědomosti.Kamarádka má za manžela doktora,špička ve svém oboru,ale jak se naváže jiné téma,ať kultura,umění,či cokoli jiného,nemá k tomu co říct.Na druhou stranu mam kamaráda-údržbáře(vyučný) kupuje si cestopisy,encyklopedie a věřte,že může mít o hodně větší přehled než vysokošlolál.

      Iveta

      Vymazat
  4. S tvým posledním odstavcem nesouhlasím, jednak nemám džíny ... teda možná možná bych někde vyštrachal odrbaný černý 501 a hlavně nemám rád jedlé kaštany .... sice krásně voní když se pečou, ale chutnaj jak divný brambory :-) Navíc já si těmahle holkama nerozumím, sice jim můžu zavázat šátek přes oči, nasadit pouta a předvést jim sex z Fifty Shades of Grey, ale co z toho .... já si naopak myslím, že dva silní lidé se báječně doplňují ;-)

    Kolík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není nezbytně nutný, aby sis kupoval džíny a kaštany jen proto, že jsem Ti to poradila :) To byl jen takový obecný příklad (za sebe můžu říct, že mě chuť pečených kaštanů velmi zklamala :) ). Podle mě si mají co říct i lidé s různým stupněm vzdělání, protože i náš oblíbený skladník ve šroubárně si může přečíst Vergilia v originále. Ten rozdíl je pak už "jen" v životní úrovni. Tím se opět vracíme k tolikrát omílaným penězům...

      Alice

      Vymazat
    2. V tom se ale nějak medohadujeme, podstatný totiž není ani tak stupeň vzdělání jako stupeň intelektu a i tady to má každý jinak. Znám dost mužů, kteří chtějí parnterku která k ním bude vzhlížet a nesmírně je obdivovat a proto si pořídí ženskou řekněme trochu jednodušší :-) Tohle ale není můj případ, já nepotřebuji aby ke mne partnerka takto vzhlížela (že jsem nejlepší na světe vím přece sám :-) Já hledám rovnocennou spoluhráčku ;-)

      Kolík

      Vymazat
    3. No popravdě moc nechápu proč Alice chceš Kolíka párovat s "normálními" holkami z lidu, co jí rády jedlé kaštany a chodí na procházky do Stromvky.

      Já jsem se jednou nechtíc ocitla na rande s řekněme majetnějším podnikatelem a osobně jsem se ze své pozice vůbec necítíla dobře. Záliby jsme měli oba uplně někde jinde (kromě opíjení :D), vybrat podnik byl oříšek, a to nemluvím o tom, že se člověk pomalu styděl si ho přivést domů.

      Ve drtivé většině případů se mi podaří zabodovat, ale tady jsem prostě cítila, že by mé schopnosti v určitých oblastech musely být ještě o level víš. Celkově jsem to vyhodnotila tak, že začít si s ním jinak než pouze sexuálně, by pro mě znamenalo neustále něco dohánět, pilovat a mít stáhlej zadek, protože bez něj jsem v jeho společnosti takový malý nic. Celkově jsem si vedlě něj připadala taková "nedoceněná".

      Takže podle mě každá "normální" holka z lidu, by si měla uvědomit, koho dokáže ještě oslovit (respektive naplnit jeho potřeby ve vztahu) a koho už ne. Příběhy stylu Pretty woman jsou sice romantické, ale do praxe bych to aplikovala jako roztomilé povyražení než snahu o vztah.

      Vymazat
    4. Ted mě napadá, že mám štěstí, že to nebyl Kolík, už tu vidím popisek mých čtyřbarevných skate bot :D

      Vymazat
    5. Já ho nechci párovat, jen ho s ní posílám na rande :) Myslím si, že by si s takovou holkou rozuměl třeba víc, než s nějakou doktorkou. A když ne, žádný problém, může dál lovit v jiných vodách. Samozřejmě počítám s tím, že by na rande nebral IQ tykve. A mimochodem - to Ti ten chlap fakt řekl, že se rád opíjí? :-O Nedivím se, že jste si dál neměli co říct. Taky by mi došla řeč :)

      Alice

      Vymazat
    6. Kdyby ten sex byl OK tak bych ti čtyřbarevné skate boty odpustil, ale přiznávám, že vysoké podpatky mne baví víc ;-)

      Docela by mne zajímalo co myslíš tím pojmem "jeho společnost" že ses tam cítila tak méněcenná :-) S výběrem podniku byl problém? Proč? Sice je fakt, že na rande chci trochu zapůsobit no tak nepolezu do zaplivaný putiky, ale třeba v nějaké normální restauraci nebo baru nevidím problém :-)

      Kolík

      Vymazat
    7. Alice já už jsem takové rande měl ... bylo to o ničem. Jen jsem tak tak seděl s holkou na kávě a celkem nebylo moc o čem mluvit. Ono je to těžký, chce to najít společná témata a pokud se ženská nezajímá o ekonomiku, politiku, umění, vážnou hudbu nebo mně blízkej sport, případně něco jiného co by zajímalo i mne ... tak s ní nacházím těžko společnou řeč. Takže ve finále je to takové neutrální setkání, které tou kávou skončí. Může se stát, že dojde k sexuálnímu zajiskření a dojde ještě k pár řekněme setkáním :-)

      Kolík

      Vymazat
    8. Samozřejmě, že mi neřekl: Jsem pan X a rád se opíjím, ale styl pití a jeho historky hovořili za něj.... :D

      No problém byl, že jsem ho špatně odhadla (dejme tomu na drobného podnikatele) a podnik jsem vybírala já, protože pán bydlel už nějaký pátek mimo ČR. Takže jsem vybrala ve finále jeden lehce alternativní bar u jedné galerie. To se absolutně minulo účinkem, protože pro něj moderní umění ve smyslu improvizovaného divadla, akční malby, moderní malby např. s prvky streeartu byla spíš nadávka. Nemluvě o tom, že celá obsluha se skládala z lesbiček, a on si myslel, že nás obsluhuje chlap (vypadalo to, že zjištění, s kým má tu čest, byl pro něj docela šok). Nakonec jsem tedy zvolila takovou hospůdku ve stylu českých písničkářů, která nám sedla oběma. Druhý den vybíral on podnik na večeři, a to jsem zase neušila já do čeho lezu, takže jsem tam šla dle mého dost nevhodně oblečená, navíc jsem byla v takovém podniku poprvé, takže jsem se tam celou dobu rozkoukávala, a nedá se říct, že bych si to užila.

      No a pak taková ta klasická povídačka o jeho práci, kde je šéf, co všechno si může dovolit za své peníze, co jeho rodina/známý mají/dělají. Zatímco já dělám i čtyřiadvacítky, abych si mohla dovolit studia, investovat mých hobby a rodiny....

      Já si sama o sobě nepřijdu méněcenná, ba naopak jsem spíš trochu egoista, co má rád nové výzvy, ale přijít do mezi jeho známe a říct: tady jsem a životní standart mi odteď bude zajišťovat pan X, protože nemám vůbec nic, mi přijde trochu .....ehmmm........ absurdní :)

      Vymazat
    9. To je takové trochu zvláštní ... ve společnosti kde se pohybuji já se o penězích ani o tom kdo si co může dovolit nemluví ... svým způsobem mi to přijde hrozně humpolácké ... přijde mi tak nějak zbytečné mluvit o tom co všechno mám, pokud přijdu nějak oblečený, nějak se vyjadřuji, přemýšlím, mluvím. Ženskou někam vezmu .... myslím, že to jasně říká vše o tom kdo jsem a z jaké jsem sociální vrstvy. Jinak mně by se ten alternativní bar asi líbil. Já mám umění rád i to ulítlé, ale musí v tom být pořád náznak umění ... tj. něco co já nedokážu ... vzít tři kýble každý s jinou barvou a chrstnout je na zeď to umím taky :-)

      Kolík

      Vymazat
    10. jenomtone: Jestli vypadáš třeba nějak takhle:
      http://openwalls.com/image/9856/beautiful_woman_hilary_duff_1280x800.jpg

      tak nikdo nebude řešit kolik vyděláváš, ale ve společnosti toho tvýho podnikatele bude akorát každej slintat ;-)

      Kolík

      Vymazat
  5. Zajímavý článek i diskuze. Z příběhů zde na seznamkové královně mám ale pocit, že by holky úplně obyčejnou procházku v parku s pečenými kaštany moc neocenily, ba by to byl další příběh, jak byl kluk úplný loser, když nedokázal vymyslet nic lepšího. Nějak mi z příběhů vychází, že všechny hledají Kolíka s jeho způsobem balení a jsou pak zklamané, že jim na rande chodí obyčejní kluci (když vynecháme úchyláky) :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, jak jiným, ale mně osobně tedy vyhovoval ten výlet s procházkou a obyč obědem daleko víc než třeba večeře v předražené restauraci a nějaká hra na to, že si to chlap může dovolit zaplatit a já mu za to musím tudíž poskytnout full servis. Asi jsem obyčejná holka... :)

      Alice

      Vymazat
    2. Jenže ono nejde o to večeřet v předtažené restauraci. Já mám třeba rád špičkovou gastronomii a taková večeře je prostě příjemná záležitost potěšující více smyslů. Mne nejde o to zapůsobit tím, že je to drahé, ale tím jak to vypadá, voní, chutná .... ;-)

      Kolík

      Vymazat
    3. O to nejde pouze v případě, že tam sedíš se ženou, která si do takových restaurací odskakuje na svačinu :)

      Alice

      Vymazat
    4. Do takových podniků se na svačinu nechodí ;-) Jak tě tak čtu ... pro tebe se Pohlreich snaží něco udělat s českou gatronimií zbytečně ;-)

      Kolík

      Vymazat
    5. A jak tak čtu sebe, budu muset udělat něco a českým pravopisem :-D

      Kolík

      Vymazat
    6. Ne, u mě Pohlreich s kouskem masa s trčící kostí uprostřed skutečně nemá sebemenší šanci :)

      Alice

      Vymazat
    7. No jo tak pokud si ten typ co potřebuje celý chateaubriand jen pro sebe tak to je pak těžký :-D

      Kolík

      Vymazat
    8. A tak to zase ne :)

      Alice

      Vymazat
  6. Předražené ... iPad si normálně píše co chce :-(

    Kolík

    OdpovědětVymazat
  7. Kolíku, nebylo by nějaké další výživné (ne-)vydařené rande pro nás, chtivé čtenářky? :-)
    K té vaší diskusi mě napadá, že ty stejně jednou zakotvíš se slečnou z podobné rodiny jako jsi ty. Protože se možná naivně domnívám, že některé vyšší vrstvy (příjmové) jsou schopné svým dětem poskytnout i lepší vzdělání a nejsou to burani, kteří zbohatli. Všeobecný přehled, vzdělání, sport, zájem o umění, společenské chování a jistá noblesa, kterou ty vyžaduješ, to nelze nalézt u každé průměrné "vysoká, štíhlá, vš". (ren.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To vzdělání potomků není ani tak o příjmové skupině jako právě o vzdělanosti a "úrovni" rodičů. Pokud rodiče nejsou burani je velká pravděpodobnost, že ani jejich děti nebudou burani ;-)

      No já mám za sebou poměrně zajímavých 14 dní. Nevydařené rande za sebou žádné nemám ... právě naopak :-) Akorát, že tentokrát to neproběhlo přes seznamku.

      Kolík

      Vymazat
    2. Spíš jsem to myslela i tak, že pokud rodiče můžou podporovat děti v jejich zájmech a pak ve studiích, tak to bude spíš u těch, kteří neobrací každou korunu.
      Myslím, že pro tebe by Seznamková královna mohla udělat výjimku a zavést ti tu koutek, kde by jsi napsal i neseznamkové rande. (ren.)

      Vymazat
    3. Určitě na tom něco je, ale ne všechno je o finanční situaci. Pokud je někdo inteligentní a otevřený poznání nemusí to nutně být o penězích :-)

      Kolík

      Vymazat
    4. No, myslím že jsem stále ještě z generace, kde si své děti mohly dovolit na studiích a v koníčcích (no, ve sbírání Ferrari 1:1 asi ne) podporovat i rodiče s mírně podprůměrným příjmem, tzn. řekněme alespoň 70% rodin.

      Školy jsou v zásadě levné, knihovny skoro zadarmo, divadlo pro studenty také moc nestojí a filmy, přiznejme si, jsou na Internetu ... rozhodně neexistuje finanční důvod pro to, aby byl mladý člověk kulturně nevzdělaný.

      Vymazat
  8. Pro Kolík: Na tuto diskuzi jsem narazil zcela náhodou a velice mě zaujala. :-) Nedá mi to a musím se vyjádřit ke Kolíkovu příspěvku cituji "Ono je to těžký, chce to najít společná témata a pokud se ženská nezajímá o ekonomiku, politiku, umění, vážnou hudbu nebo mně blízkej sport, případně něco jiného co by zajímalo i mne ... tak s ní nacházím těžko společnou řeč." A vo tom to je. Kolík a jemu podobní (a je jich dnes dost a možná bylo i dřív, ale nebylo je tak vidět) je totiž v první řadě egoista. Se sebevědomím se egoismus částečně pojí, ale není to rozhodně nutné. Zdravě sebevědomý člověk si vůbec nemusí myslet, že je nejlepší na světě a vše se točí kolem něj, ale jen věří sám sobě, že něco umí a dokáže, ale ne že je proto zákonitě nejlepší na světě. Kolík si umí povídat (a chce) jen o tom, co zajímá jeho - čili jde o jeho ego. Jenže milý zlatý Kolíku každý vážně míněný seriózní vztah je v té nejprvnější řadě o kompromisu a toleranci, což není nic jiného než potlačování vlastního ega!!!! :-) Takže ideální partnerka zvládne poslouchat Tvé dvouhodinové monology třeba o ekonomice a Ty jako správný partner vydržíš A RÁD partnerčinu dvouhodinovu přednášku o pletení punčoch. Proč je dne tolik singles a 50% rozvodovost? Protože většina lidí myslí jen na sebe, svůj prospěch a blaho čili myslí na své ego a nejsou schopni tolerovat, naslouchat, dělat kompromisy no a pak zákonitě stačí jedno menší nedorozumění a ego už je na koni a všechno boří, protože slovutnému egu bylo ublíženo. Nejmilejší Kolíku, zkus někdy naslouchat svým potenciálním partnerkám, zkus se do nich trošku vcítit, zamyslet se nad jejich konverzačními tématy a nezatracuj každého jen proto, že Tvé ego nezajímá dozvědět se něco o jiných tématech než které zajímají Tebe. Sám jsi tady v nějakém příspěvku psal, že vzdělání není o vysoké škole, ale o všeobecném přehledu nebo tak něco - tak se nebraň a rozšiřuj si i Ty svůj přehled tím, že se naučíš konverzovat i o tématech pro Tebe zdánlivě nepřitažlivých. Uvidíš, že pak najednou budeš mít zástupy potenciálních manželek nebo aspoň kvalitních dlouhodobějších partnerek. Nic proti Tobě, rozumím Tvým vnitřním pochodům a věř, že je to jen tom, jestli se chceš dál rozvíjet nebo setrvat ve svém omezeném, i když pro Tebe zdánlivě úžasném stavu. Ještě uvedu, že jsem muž, chlap jako hora, s krásnou partnerkou po boku, abys neměl náhodou podezření, že Ti píše nějaká potrefená ženská. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Egoismus netolerance a nekomprimisnost ale patří k mým nejlepším vlastnostem :-)

      Tak povídání o pletení punčoch mne opravdu příliš nezajímá ... pokud tedy dotyčná ty vlastnoručně upletené punčochy nebude zrovna svlékat ;-)

      Strategie poslouchat kraviny a tvářit se, že mne to zajímá je dobrá když chci nějakou holku přeříznout, ale pro dlouhodobý vztah se mi to nezdá jako dobrý nápad :-)

      Kolík

      Vymazat
    2. nekompromisnost samozřejmě :-)

      Vymazat
    3. Hm dobry. Ses prinejmensim stejne tak narocnej jako ja. A pritom pak staci zazit neco pekne nevsedniho, okouzlujiciho a vsechny tyhle cynty, ktery maji nastavovat tve dusevni parametry ti budou jedno. A casem zjistis ze jsou veci, ktery jdou daleko za hranice vlastnich predstav a prani. Pokud je tomu clovek otevreny...


      A za me moje srdcovka je Barcarolle od Offenbacha... pro tebe na dobrou noc Koliku:

      http://www.youtube.com/watch?v=0u0M4CMq7uI&feature=youtube_gdata_player

      Vymazat
    4. Dobrá ... dobrou noc oplatím ;-)

      Tohle určitě bude každý znát díky 5th Element :-)
      Lucia di Lammermoor v podání Anny Netrebko
      http://www.youtube.com/watch?v=SK0uC2LdqQ4

      Vzhledem k tomu, že Netrebko je s největší pravděpodobností nejlepší soprán současnosti, stojí za to poslechnout si celou "hladinu" :-)

      Ale není nad Carmen ... v podání téhle byla hodně dobrá :-)
      http://www.youtube.com/watch?v=YupgbPXkY20

      Momentálně lítám trochu v průseru tak až se trochu seberu a vyřeším to, budu mít dva nové příběhy ... tentokrát nepřišly tragédie, ale něco co jsem vůbec nečekal, bohužel nebo možná bohudík hned dvě po sobě :-) Tak nebo tak už se seznamováním přes net s největší pravděpodobností končím ... :-)

      Kolík

      Vymazat
  9. Krasa tu psnicku z patyho elementu miluju. Ale kdo ne :) Carmen jenadherna, ale na me uz moc proflaknuta :) A osobne preferuji muzske hlasy. I kdyz jak kdy....

    Jestli se seznamovanim koncis, protoze jsi potkal prave neco, co jsi ani necekal v dobrem slova smyslu, tak gratulace :).



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenže já to potkal v dobrém i špatném slova smyslu tak nějak najednou ... potkal jsem mimořádně krásnou a chytrou ženskou, která je ale neuvěřitelná mrcha :-)

      P.S. v tom případě 22.12.2012 bude v Praze Placido Domingo ... já už mám lístky ;-)

      Kolík

      Vymazat
  10. Hmm tak nevim co si pod pojmem mrcha v tomto pripade predstavit :)

    Diky za tip, Placido je pasak i kdyz si rikam jestli k jeho veku hlasivky nebudou vibrovat spise za pomoci starecke nestability bunecne soustavy :D /skaredy nevycvalany vtip, vim :)/

    Chtel bych si posledni vetu, ze uz mas listky vylozit jako lakarnu na stavnate kulturni sousto u nehos slouzis jako fajn podnos, ktery ho poskytne :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a vyrazím si na rande s nějakým chlapem ne? :-)

      Kolík

      Vymazat
    2. Ale teda byla bys první holka co si chce vyrazit, ostatní ze mne akorát loudí foto :-)

      Kolík

      Vymazat
  11. Ja mam do chlapa hodne daleko, ale chapu ze musis na neco svest sve pripadne obavy. :))

    Nevidim v tom problem, pokud jdu ven na takovou kultovni akci a ze stylu psani logicky poznam, ze nejsi uplnej jelimán :) Nuda s tebou patrne nebude.Akorat slovo "chtela" neni uplne spravne. Spise s tim nemam problem.

    Kdyz mi zivot nabidne priezitost, ktera je pro me zajimava, tak proc ne...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můj doprovod na Placida vypadá zhruba nějak takhle:
      http://pcdn.500px.net/16367429/4a08c6840e69a7a4ba7502b6c50df6c2f199de11/4.jpg

      Pokud nabídneš něco lepšího tak ti nabídnu tu zajímavou příležitost ;-)

      Kolík

      Vymazat
    2. Hm pěknej doprovod, nicméně otázka je, co je pro tebe lepší.

      Já se od paní na fotce teda vzhledově diametrálně odlišují, což mě ještě nedělá ani lepší a ani horší. Je to individuální. Je zbytečné přesvědčovat kohokoliv o svých kvalitách a zajimavých aspektech. To musí každý posoudit sám :). A každý je také jinak dle svých vlastních priorit jinak oceňuje.

      Jem sice občas docela šílenec co se týče hec akcí, ale nevidím v tom třeba hned nějaký záměr. Z této fotografie na mě ten záměr dost čiší... člověk může kupodivu zažít fajn zábavnej večer aniž by to muselo skončit se spodním prádlem rotujícím na větráku :)))

      Já mám ráda neplánované, nečekané a spontánní akce a proto se nebojím i něčeho takového, ale věcem nechávám volný průběh a nejde mi třeba hned o seznámení. Jde mi o to užít si maximálně daný okamžik.

      Žába

      Vymazat
    3. A nepřemýšlela si o tom, že půjdeš do politiky? :-)

      Kolík

      Vymazat
  12. A co bych tam delala? :)

    Zaba

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, docela hezky tak nějak politicky si mi napsala, že se mám vykašlat na krásnou kočku a pěknej sex a mám vzít tebe přičemž se nechceš ani seznámit natož naházet zpodní prádlo na větrák ... a to píšeš, že nejsem blbej :-D

      Kolík

      Vymazat
    2. spodní teda :-)

      Vymazat
    3. :)

      Ja bych si netroufla ti rict co mas delat, ale muzu te podnitit k tomu co muzes udelat :)

      Taky jsem nenapsala, ze se nechci seznamit, ale ze mi nejde hned o seznameni ve smyslu, ze sebe budem delat vzajemne "korist" :). Ze tam proste neni zamer krome toho se pobavit, veci pak totiz mivaji daleko lepsi spad nez kdyz si clovek vnitrne nastavuje ocekavani, predstavy a jine vlastni hranice.

      A take jsem rekla, ze nejsi blbej alebrz, ze nejsi Jeliman coz ma jeste tu pridanou hodnotu v tom, ze uz mas navic zkusenosti :)))

      A kdovi spodni pradlo nakonec nemusi skoncit na vetraku, ale roztrhany na podlaze :D a to je prave na zivote super...

      Hezky vikend!

      Zaba

      Vymazat
    4. Hoď mi sem svůj email a uvidíme. Poslední randíčko mne málem zabilo, tak si dám chvilku pauzu, ale do prosince času dost :-)

      Kolík

      Vymazat
    5. Ok, posilam na seznamkovou kralovnu, predmet: "zaba posila kontakt" :))

      zaba

      Vymazat
    6. Žádný kontakt u SK nepřistál. Že ty sis to rozmyslela? :-)

      Kolík

      Vymazat
    7. A ja si rikam, ze se neozyvas, psala jsem na seznamkova.kralovna@seznam.cz z gmailu... nespadlo to do spamu? Jinak pro jistotu - pisni kdyz tak na pianistka-a@seznam.cz (muj stary mail na spam) a ja to pak presmeruji na normalni :)

      Zaba

      Vymazat