Počet zobrazení stránky

pátek 7. září 2012

Někdy se daří a někdy ne

Znáte to, některé dny jsou prostě skvělé a báječné od samého rána. V koupelně ráno zjistím, že se dneska sám sobě líbím a bleskne mi hlavou replika z Červeného trpaslíka … „Dnes vypadáš dobře … vypadáš víc než dobře, … vypadáš nebezpečně! “ Káva, do které mne navezl kamarád, protože potřeboval objednat větší množství, neskutečně překvapí svou chutí. V lednici mi zbyly vdolky, které jsem měl včera k večeři za rohem v hospodě s vynikající českou kuchyní, kde všechno chutná tak jako kdyby to dělala moje babička … jako bonus ještě k tomu kysaná smetana a povidla. Vytáhnu tablet a u vynikající snídaně si čtu samé dobré zprávy. Mezi těmi zprávami pak nalistuju soukromý seznamovací email a tam zpráva od holky, které jsem psal snad už před dvěma měsíci. Musím se znova podívat na profil, abych si připomenul, o co šlo. Zjišťuju, že to je štíhlá černovláska, třicítka, která má v popisu, že je doktorka. Napsal jsem jí hlavně proto, že by to mohla konečně být ženská, která by prolomila ten kozatej blonďatej stereotyp, co se mne poslední dobou drží jak Rus vodky. Samozřejmě, že můj chorej mozek hned vzápětí napadlo, jak by asi vypadalo takové „vyšetření“ kde by dotyčná byla oblečena jen ve stetoskopu :-) Pak mne ale napadla velice znepokojivá myšlenka … hlavně aby to nebyla zubařka … vrtačka by mi postavila akorát tak vlasy na hlavě! Ze zubařů mám hrozný strach. Na základce jsme chodili k zubařce takovou temnou spojovací chodbou a ordinaci měla v leteckoatomovém krytu. Vypadala hrozivě … taková silnější, vysoká s neuvěřitelně přísným pohledem. Kdo tam zůstal s kazem vyprávěl hrozivé příběhy …. říkalo se o ní, že je zapomenutá ségra Mengeleho. Po základce jsem asi 10 let nebyl u zubaře, než jsem tohle překonal :-) No nic, slečna V psala, že by ráda přijala mé pozvání na večeři a že zrovna dnes má čas. OK, kouknul jsem do kalendáře, zjistil jsem, že mám večer volný a domluvil jsem sraz na 19 hod. před mojí oblíbenou restaurací. Celý den šel skvěle a já se začal těšit na večer. Vzal jsem si košili s manžetovýma knoflíčkama, sako a pro jistotu polobotky co už jsem na sobě neměl několik dní. Nakonec jsem na sebe cáknul něco voňavého a vyrazil jsem. Fotka naštěstí odpovídala realitě, večeře byla celkem příjemná akorát, slečna V byla taková trochu kožená … znáte ty typy, co se snaží být na úrovni a distingované za každou cenu. Ale celkem bylo o čem povídat, měla zajímavé koníčky (naštěstí nebyla zubařka) a když padla první lahev vína tak se i trochu uvolnila :-) Když jsme se loučili, tak jsem jí chtěl dát pusu na rozloučenou … ona se nějak rozvášnila a strčila mi jazyk do krku. Nakonec ještě proběhlo nějaké to pohlazení a s vcelku pozitivním pocitem jsem vyrazil domů.

Pak přijde ale někdy den, kdy jak říká můj kamarád: „Na co člověk sáhne, to se v hovno obrátí.“ Další rande se slečnou V jsem měl domluvené na pátek s tím, že se půjdeme podívat do nějakého klubu podle jejího výběru. Jak na potvoru mi ve čtvrtek dopoledne volá kamarád, že má novou kočičku a její sen je trojka, ve složení, dva muži a ona a že bychom to mohli večer zkusit. Moc se mi do toho nechtělo, přece jen čtvrtek je na večírek špatný den a navíc jsem už na pátek měl domluvené slibné rande. Nakonec jsem se ale nechal ukecat, s tím že člověk má zkusit všechno a žijeme přece jen jednou. Navíc máme s kamarádem na ženský podobný vkus. Odpoledne jsem vyrazil koupit šampus a něco dobrého. Večer u mne zazvonil kamarád a přivedl opravdu moc pěknou záležitost. Byla ale hrozně nesmělá a pila na kuráž tak dlouho až se sesunula z křesla pod konferenční stolek :-( Nechal jsem kamaráda napospas jeho ožralé kočičce a šel jsem spát. Ráno mi nějak neobvykle brzo zvonil budík. Přece jen jsem taky něco vypil, tak mne trochu bolela hlava a měl jsem neskutečnou žízeň. Šoural jsem se nejdřív do kuchyně, kde jsem zjistil, že jediný co mám k dispozici je otevřená lahev šampusu, napůl rozlitého po lince. Neměl jsem doma ani blbý kukuřičný lupínky :-/ Jak se tak šourám na WC, cítím něco odpornýho a v koupelně se potvrdila moje špatná předtucha. Kamarádovo kočička v noci potmě nenašla WC tak přebytečné dobroty, co slupla, odložila v koupelně do vany :-( Musím někde vyhrabat telefon a napsat ženská, co mi jezdí na úklid, ať dnes nejezdí. Tohle uklidím sám. Už takhle si o mne myslí, že jsem kurevník, pokrytec a vůbec pro ženský špatný člověk, ale po tomhle by si myslela ještě, že jsem nekulturní hovado a to by mi i mohlo trochu vadit :-) Pak vytáhnu tablet a tam koukám za 30 minut událost “Porada vedení“. Napadlo mne, který idiot svolal poradu na páteční ráno … jenže pak jsem si vzpomněl, že jsem to byl já. V zrcadle jsem viděl opotřebovaného strejdu s červenýma očima a na tváři strniště jak špatně vyřezaný Kristus. No nic, naházel jsem na sebe věci a upaloval jsem do auta. Na mojí nejoblíbenější hedvábné kravatě jsem objevil dvě kostrbaté postavičky namalované lihovým fixem. Že já vůl bral domů flip chart a fixy, když jsem hlídal malou neteř. Až u mne bude příště, namaluju jí stejným liháčem kosočtverec na ty její růžové princeznovské šaty! Navíc v holicím strojku, co mám v přihrádce v autě, došla baterka :-/ No tak dnes holt budu casual. Celý den akorát samé situace (jak říkají kluci a holky v Applu :-) Pak si chci oddechnout, celý zvědavý, jestli třeba slečna V neposlala nějaký vzkaz. Otevřu seznamku a tam bliká něco ve smyslu … „Dnes pro vás nový ideální protějšek“. Říkám si hmmm otevřu daný profil a tam inzerát „Hledáme s partnerem slečnu, dívku, ženu a nebo i (bi)muže na společné hrátky ve třech.“ No co to jako je? (jak říká mladší generace WTF? :-) To si normálně někdo tam nahoře ze mne dělá prdel!

Celý zbytek dne jsem nějak přežil a dal se pokud možno dohromady. Na večer jsem se těšil a doufal jsem, že ten smolnej den už jsem překonal. Bohužel jsem se nepodíval na stránky klubu, kam jdeme. Až na místě setkání jsem zjistil, že je to nějaký jakoby technounderground. Už když jsem se potkal venku se slečnou V tak se trochu divila mému oblečení. Uvnitř jsem pochopil proč. Vypadal jsem jak člen Ku-klux-klanu na černošské párty. Čeho jsem si všiml jako první, že skoro každej kluk má na krku sluchátka, které velikostí strčí do kapsy i moje domácí sluchátka ke stereu. Nejdřív jsem si říkal, že tu asi blbě hrajou, ale pak mi V vysvětlila, že to je teď prostě taková móda, dredy jsou prý na ústupu. Trochu jsem zalitoval, že jsem tohle nevěděl. Vylovil bych někde ve sklepě takový ty traktory, co nosil Otík ve filmu Vesničko má středisková a byl bych za hvězdu večera. Na baru jsem si chtěl poručit panáka Macallan nebo alespoň Zacapu. Barmanka mne spražila pohledem, kterému se nedá odolat a prohodila něco ve smyslu ať nemachruju a dám si buď vodku nebo fernet. Dal jsem si teda vodku. Podle mne to ani nebyla tak vodka jako denaturák smíchaný půl na půl s vodou a přidanou vodkovou příchutí. Něco tak strašnýho už jsem v hubě dlouho neměl. V si poručila dvojku bílého, raději jsem se ani nedíval, z čeho jí to tam lejou. Když už jsem si myslel, že to nemůže být horší tak se k nám přidala taková obtloustlá ošklivá holka, kterou mi slečna V představila jako svojí nejlepší kamarádku. Začal jsem tušit skutečné potíže. Kdybych měl sebou kámoše, slíbil bych mu lahev singl maltky aby se o ní postaral, jenže jsem byl sám. Ta její kamarádka byla chytrá jak rádio, furt se jí na mne něco nelíbilo a nakonec mi V oznámila, že si s kamarádkou chce chvíli venku pokecat a zároveň se provětrat. Když už byla venku skoro 30 minut, šel jsem se přesvědčit, jestli je OK. Zjistil jsem, že s kámoškou hulej trávu. Napadlo mne, že by to třeba nemuselo bejt špatný, některý ženský po tom v posteli docela dováděj. A V když byla střízlivá, tak byla taková strašně upjatá. Jenže za cca 5 minut se vrátila dovnitř, chvilku pobíhala kolem baru, nakonec prohlásila něco jako „sorry vole“ a s hlasitým holaholem vyběhla z klubu, když jsem vyšel ven, viděl jsem, jak stále za hlasitého hlaholu utíká někam směr centrum. Řekl jsem si: „No do háje na tohle už začínám bejt starej“. Sbalil jsem se a vyrazil domů.

Asi po třech dnech mi přišla SMS, že bychom mohli zase zajít na večeři … nejsem si jistý, jestli chci :-/

Kolík

45 komentářů:

  1. tak tenhle Kolikuv pribeh mi zatim pripada celkove nejslabsi..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně taky, ani jsem celou dobu nepoznala, že to píše on :-O

      Vymazat
    2. To víš no ..... ten frajering to je děsná dřina :-)

      Kolík

      Vymazat
  2. Bože, kam to naše zdravotnictví spěje? I když - mohla to být i doktorka práv, to jsi nám neobjasnil. Sázela bych ale spíš na přírodní vědy, když měla takový vztah k trávě :) A ještě jedna věc mi není úplně jasná - proč si pořád vybíráš holky, který se k Tobě evidentně povahově nehodí?

    Alice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona měla v popisu profilu takovem nějakej vtipnej komentář, že je paní doktorka. Pak mne napadlo, že to klidně mohla být doktorka práv, ale ukázalo se, že je to lékařka, podle všeho vyhodnocuje výsledky magnetické rezonance .... jestli jsem to dobře pochopil :-) Jinak tu povahu nepoznáš, ještě u večeře se zdálo vše OK. Vybral jsem si vzdělanou ženskou o který jsem podle dostupných informací myslel, že by to mohla být změna a že by mohla vyhovovat mým požadavkům.

      Kolík

      Vymazat
    2. Aha, tak to potom ano. Takových omylů jsem taky zažila dost a dost... :) Více v mém dalším příběhu.

      Vymazat
    3. To mi připomíná jednoho kolegu traumalotoga, kterého jsem na nejmenovaném fesťáku válel po AROvaku a chlastal vodky (byl tam samozdřejmě co by dozor). Jinak nechápu, jak si někdo myslí, že v prostředí plným sraček, chcánek a zvratek může člověk zůstat normální ..... Ale když už, tak bych doporučila nějakou bc. mgr sestřičku z jipu, ty jsou většinou dost aktivní :)

      Vymazat
    4. Úplně to vidím .... takové ty krátké šatičky a čepeček s červeným křížem ... hmm budu o tom přemýšlet :-)

      Kolík

      Vymazat
    5. Čepečky se přestali nosit pár let po revoluci, takže ty jsou pasé, zato ale sestřičkám v dnešní době docela často prosvítaj tanga přes uniformy.... :) Dneska tady máme jedny černý, bílý a takový s puntíkama :D

      Vymazat
    6. Co si mám zlomit abych se tam dostal? :-)

      Kolík

      Vymazat
    7. Já spíš doporučuji zlomit nohu někomu jinému, ať můžeš chodit jako návštěva. On i sebekrásnější chlap v andílku, kde mu kouká zadek není zrovna úplně moc sexy, navíc kdyby si tam chtěl nějakou svádět, tak si může myslet, že blábolíš pod vlivem anestezie :D

      Vymazat
    8. Tak jo, vystřídáme se s kamarádem ... hodíme si mincí kdo bude první :-)

      Kolík

      Vymazat
  3. nejsem sice Kolik, ale ty snad dokazes vydedukovat hypoteticky povahovy soulad z popisu - stihla cernovlaska, tricitka, doktorka? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nedokážu, ale z pár e-mailů nebo vzkazů, které si jistě vyměnily, už si nějaký hrubší obrázek udělat můžeš. Samozřejmě se i přes počáteční nadšení může z toho druhého vyklubat kretén nebo nána, to vyloučeno není. Myslela jsem to spíš tak, proč si někdy nevyjde na rande s holkou, se kterou by se vzájemně doplňovali a nesoutěžili, kdo má čeho víc a kdo zná lepší restauraci nebo klub.

      Alice

      Vymazat
    2. vyměnili, pardon :)

      Vymazat
  4. Buď rád, že jsi nenatrefil na nějakou co kromě trávy občas potáhne frňákem nějaký speed, ta by tě zničila, že by ti ocásek upadl ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro případné opravdové výzvy mám modré pilulky, ale smažky mne neberou :-)

      Kolík

      Vymazat
  5. Čtu celou tu slátaninu v domnění, že to bude mít nějakou pointu, ale zas jen Kolíkovy slátaniny na téma "jsem světovej". Věřit ti může jen naivka, působí to spíš jen jako slabá slohovka na téma "jaký bych chtěl být" od zamindrákovanýho mouly. Čao

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ANO! Chci být jiným ..... lepším ..... :-D

      Kolík

      Vymazat
    2. Bohužel mám ten samý pocit. Je to příliš nakašírované a s největší pravděpodobností celé vymyšlené.

      Vymazat
  6. No musim rict, ze me to docela pobavilo, dobre vecerni cteni.

    OdpovědětVymazat
  7. :D

    Kolíku válíš! Já bych na tohle tak nějak už neměla (svého času jsem taky pěkně divočela) ... no asi na to tak nějak ani už nemám koule, nebo spíše mám jiný bohatý program, ale děsně mě to baví číst!



    OdpovědětVymazat
  8. Je to tak blbý, že by to jeden nevymyslel :-D
    Já mám Kolíkův styl psaní ráda, svižný a umí si ze sebe udělat legraci. Nepřestávej.
    Daniela

    OdpovědětVymazat
  9. Pokud hodnotíme vtipnost textu bez toho, že trváme na pravdivosti, pak je to o.k. Jinak si přiznejme že naivita děvčátek, který tomu věří, je sympatická pouze pokud je vám míň jak čtrnáct :-)) Ale klidně Kolíku vymýšlej dál, nad těmi diskuzemi se musíš královsky bavit :-))
    Zdraví Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele Lucko já ti snad nějaké moje povedené randíčko natočím na skrytou kameru :-) I když vždy doufám, že to bylo poslední špatné rande .... nakonec vždycky ještě něco tragického "přijde".

      Kolík

      Vymazat
    2. Možná má Lucka štěstí a nikdy na rande s chlapem z internetu nebyla :)

      Alice

      Vymazat
    3. Ale byla, dokonce jsem si ho nakonec vzala za muže a zrovna čekáme druhý mimčo. Mezi tím zoufalstvím se mi povedlo najít pořádnýho chlapa. Moje horší zážitky si můžeš přečíst o kus níž, taky jsem přispěla :-)
      L.

      Vymazat
    4. No a Kolíku - kdepak asi bude chyba??? :-)))
      L.

      Vymazat
    5. Chyba ... že by na mém vysílači? :-) Ba ne, musíš brát v úvahu, že píšu jen o těch tragických setkáních. Zažívám také řekněme neutrální setkání i setkání které jsou celkem fajn .... ale koho by bavilo to číst? :-)

      Kolík

      Vymazat
    6. Mě by to teda bavilo, zajímalo by mě, jak asi mohli vidět ti chlapi ze seznamek mě :)

      Alice

      Vymazat
    7. Tak pojď na rande se mnou a já ti o tom pak napíšu :-D

      Kolík

      Vymazat
  10. To bych se asi dočetla pěkný věci :) Navíc já ani nemůžu, naprosto nevyhovuju Tvým požadavkům :)

    Alice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Malá tlustá ošklivá? :-)

      Kolík

      Vymazat
    2. Malá bez titulu :D

      Alice

      Vymazat
    3. No a ten největší důvod už Seznamková královna zveřejnila... :)

      Alice

      Vymazat
  11. To by mě teda zajímalo, jestli se pan Kolík chce vážně seznámit a zamilovat, nebo jen loví holky na majetek s vidinou sexu.
    Jestli se chce fakt seznámit, tak by si měl asi ujasnit, co od takového vztahu čeká - jestli jen, aby byla ona zajištěná s titulem a vyhovovali si v sexu, nebo jestli fakt hledá nějakou lásku....i když o tom dost pochybuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Holky pro sex přes prachy nelovím ... je to nuda, není v tom žádná výzva a vzrušení z lovu. Je to příliš jednoduché a stereotypní. Ženský jsou kolikrát nakrmený kravinama od Popelky po Rosamunde Pilcher, kde chudá holka ke štěstí přijde a ten jejich princ se pak občas zjeví v nepřehlédnutlené podobě (zpravidla drahé auto, barák, pohádkový příjem či společenské postavení) akorát někdy je mu třeba přes padesát a někdy je jen přeřízne a nechá, ale to jim nezabrání v tom aby na prince dál čekaly. Nechci takovou ženskou já chci princeznu ;-)

      Ke druhému odstavci ... co jiného je láska než fungující chemie, souznění v duševní, osobnostní a sexuální rovině? :-)

      Kolík

      Vymazat
    2. Ano, pan Kolík a jemu podobní skutečně nejsou děvkaři hledající pouze sex, jsou to muži hledající pravou lásku a musí přece zjistit vzájemnou fyzickou kompatibilitu před definitivním vyřazením dotyčné zájemkyně.
      Jsou to jen nepochopení romantici hledající svou princeznu, kterou bohužel nemohou najít a proto musí testovat stále dál.

      Vymazat
    3. Ano žijeme v rámci ZEN filosofie, že cesta je důležitější než cíl ;-)


      Kolík

      Vymazat
    4. Takže nám nezbývá než čekat, zda se i Ty dočkáš svého wu-š :)

      Alice

      Vymazat
  12. Tak tento příběh mě pobavil hodně, skoro překonal slečnu D. Jak to vlastně se slečnou dopadlo? Měla stejně černý smysl pro humor?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi omylem smazala můj telefon, jinak si neumím vysvětlit proč se už neozvala :-D

      Kolík

      Vymazat
    2. Ano, to bude určitě ono, protože v latexovém obleku s bičem v ruce jsi musel být naprosto nepřekonatelný ;-). To se holt takhle člověk uklepne :-D

      Vymazat
  13. Řvu smíchy :D Díky Kolíku :D Možná je to stupidní příběh bez pointy.. ale já se bavím.. tenhle styl popisu věcí, situací, stavů a lidí miluju :D

    OdpovědětVymazat
  14. ...dnes naprosto blbej den, ale po přečtení o moc lepší, super! dík

    OdpovědětVymazat